neděle 31. března 2019

Stesky po černobílý minulosti

Zaujalo mě tohle video z Facebooku: https://youtu.be/daB7np-RtOM

Najednou jsem si říkal, že ten kudrnatej to má vlastně strašně jednoduchý. On na každou otázku toho zmatenýho normálně věcně odpoví a ví, že to tak je. Vůbec se nepozastavuje nad tím, že je to třeba i v rozporu, jako například u toho srovnání reprezentací na olympiádě (GBR), ve fotbalu (ENG, SCO, WAL, NIRL) a rugby (IRELAND). Má pro to dokonce i zdůvodnění.

A pak jsem si uvědomil, že to je přesně to, co (nejen) u nás dřív lidi měli: jasnej světonázor, rozdělení na my a oni, odpověď na každou otázku. Žádný pochyby. Tak jistě, člověk inteligentní a přemýšlivý měl pochybnosti vždycky, ale bylo to prostě jiný, to vy o něco starší víte.

No a pak do toho stačí hodit vidle pár hodin před volbama a vyhrajou to bizarnosti jako u nás Zeman, nebo SPD, v UK Brexit a v USA Trump. Ne ne, není to jednoduchý, když chcete něco budovat. Ale bořit, to bylo snadný vždycky. Však jak si hrajete s miminem? Postavíte mu věž a ono ji zbourá. Sakra ale proč když to dělá Putin, tak mu ještě půlka světa tleská, to jsou lidi fakt tak tupý?

Žádné komentáře:

Okomentovat