neděle 6. srpna 2023

Barcelona 4

 

Jonášek trvá na tom, že navštívíme gym. Jdeme tam nakonec hned ráno, slíbil jsem mu to už včera i předevčírem. Proběhnou činky jednoručky, veslovací trenažér, spinning, běžecký pás, benchpres aj. Jája zkouší na bench 30 kg a je úspěšný. Mozoly ho ale bolí.

Přes Kryšův spánek vyrážím sehnat olej. Rozhodli jsme se, že ho prostě koupím, schovám si účtenku a pak to po nich budu chtít. Věřím si, ale chápu i Romču, která se s investicí předem loučí. Nejdřív to zkouším na pumpě, tam ale tenhle typ nemají a posílají mě do Carrefouru. Cestou ale vidím autoservis, zkusím to tam: "¿Puedo comprar un aceite, por favor?" "¡Na claro!" Sice mají jen pětilitrovku a stojí to 66 euro, ale to nevadí, nechci to zadřít, beru. Poté mířím do Carrefouru, kde si chci koupit kromě pečiva a pití taky nové plavky. Hledám i olej, tenhle tady fakt nemají, přesně jak říkali chlapi v servisu. Je to nějaká specialitka pro VW a Škodovky, 0W-20, a prý to ty motory přímo žerou, každé dva tisíce kilometrů se musí dolévat. Nákup úspěšný, návrat za rodinou si zpestřuji focením letadel z pódia u letiště, přímo k tomu určeného.

Večer autem do centra, nacházíme obchoďák s parkováním do dvou hodin zdarma kousek od hřiště s obří skluzavkou. Úspěch hlavně u Kryšánka, který při odchodu pláče. Ale jen chvíli. Starší kluci se tam taky trochu vyblbli, prošli jsme ještě pá rokolních bloků a usoudili, že Barcelona fakt není Londýn ani Paříž. Spousta chudých a ne úplně nejčistších míst přímo v centru.

Celkem opakovaně se nám hlásí mírné zažívací potíže, což k celkové pohodě moc nepřispívá, tentokrát má neutišitelný hlad Jonášek. Před přímým návratem na parkoviště tedy volíme rychlý výpad do Carrefouru pro sladkosti pro něj a pro suchary pro Jáju, který má asi dost drsné křeče ve střevech. Kryštůfek nachází hřiště a to je trochu problém, lhůtu dvou hodin málem nestíháme. Ale nakonec to dopadlo dobře, tedy až na to, že Jájovi je v klimatizovaném autě zima, zatímco Jonáškovi vedro a chce se mu blinkat. Nic hrozného se ale nestane a úspěšně dorážíme do hajan. Španělské děti jsou pravděpodobně uprostřed večeře, plné energie, zatímco my upadáme do komatu.

Žádné komentáře:

Okomentovat